Eldstad utan skorsten

Elden har alltid varit central i människans historia och i alla tider har vi tyckt om att samlas runt en eldstad för att få värme och trivsel. Men nu är det ju inte alla förunnat ett hem med tillhörande spis vars rök leds ut av en skorsten. I sådana fall stavas lösningen eldstad utan skorsten. En eldstad är ingenting annat än en spis eller kamin, och när dessa är skorstensfria innebär det i praktiken oanade möjligheter vad gäller placering av pjäserna samt deras betydelse som atmosfärsförhöjare. Om man tittar på det enorma utbud som finns i handeln, såväl i fysiska butiker som på nätet, verkar det onekligen som om eldstäder utan skorsten är här för att stanna. En eldstad, med eller utan skorsten, uppfyller helt enkelt ett grundläggande behov hos människan, nämligen att få tillgång till en vacker och naturlig mötesplats, så som vi haft under så lång tid.

Även om eldstaden svarar på en hos oss, låt oss kalla det romantisk längtan, har den även en väldigt praktisk betydelse. Elden ger oss värme, även om brasan från en eldstad utan skorsten naturligtvis inte kan ersätta den reguljära uppvärmningen i våra hem. Man får nog mer betrakta den som ett komplement. Dock har en eldstad utan skorsten en fördel över traditionella eldstäder, då dem utan skorsten inte leder ut rumsvärmen på samma sätt. De är också mycket miljövänliga då de eldas med ofarligt bioetanol som spisbränsle där ingen sot eller rök bildas vid förbränning.

>>Titta på hela sortimentet av Eldstäder utan skorsten här.

Eldstad utan skorsten kommer som bords-, vägg-, eller golvmodeller, allt efter eget tycke och smak och förstås de utrymmesförutsättningar som man har till buds. Det finns både klassiskt tidlösa modeller som försöker efterlikna gammaldags eldstäder till en mer trendig och vågad design. Vissa modeller som saluförs är helt enkelt så vackra och fantasirika till sin utformning att de blir en självklar attraktion och medelpunkt i hemmet, något som kommer att få dina besökare att häpna av förtjusning innan du ens tänt brasan. Två företag som utmärker sig online vad gäller eldstäder utan skorsten är Rimstone Interiör & Designlagret och TheHome.se. Dessa två inredningsbutiker har därmed säkrat sin position på marknaden då det verkar som om skorstensfria spisar är mer än en tillfällig trend.

Den stora fördelen med en eldstad utan skorsten är naturligtvis att man kan flytta runt den, vilket förstås underlättar när man vill möblera om. Och varför inte utnyttja möjligheten att flytta eldstaden mellan inomhusmiljö till uteplatsen allt efter säsong? På så sätt har man alltid access till skön brasvärme året om. De bränslepatroner som man kan använda till en eldstad utan skorsten finns i många olika varianter, du kan till exempel välja en med doft av kanel eller gran för att sprida en ljuvlig doft över ditt hem. Det finns även gel som sprakar när den brinner för att du ska få mer av en äkta brasa som upplevelse. Vill du inte elda med en bränslepatron men ändå ha doft så kan du i stället välja att köpa doftpinnar och placera dem i eldstaden.